9600 Sárvár, Batthyány u. 42.

9:00 – 17:00 (Hétfő-Péntek) 

+36 70 278 8691

fullcoolklima@gmail.com

Klíma

 A mai korszerű, inverteres klímákkal hatékonyan hűthetjük lakásunkat ezzel hűssé és komfortossá téve azt a forró nyári napokon. Lakossági célú felhasználásra a piacon legelterjedtebb készülékek az úgynevezett Split klímák, melyek két részből, egy kültéri- és egy beltéri egységből állnak.

Költséghatékony megoldás

Hűtés klímával

A klíma lehetővé teszi, hogy a lakásban kellemes hőmérsékletet tartsunk fenn még a forró nyári napokon is, így növelve az otthoni komfortérzetet. A modern klímák gyakran rendelkeznek programozható időzítőkkel és beállításokkal, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy előre beállítsák a klíma működését az energiatakarékosság érdekében.

Előnyök

A klímaberendezések hűtési funkciója kényelmes környezetet teremt a forró időszakokban, javítja az alvásminőséget, és növeli az emberek produktivitását. Emellett csökkenti a belső páratartalmat és segít megelőzni a hőstresszt, ezáltal elősegítve az egészséges és kellemes légkört az otthonban vagy az irodában.

Energiafogyasztás

A modern klímaberendezések nagyon hatékonyak, és kevés energiát fogyasztanak a kívánt hőmérséklet eléréséhez és fenntartásához. A klímaberendezések nemcsak a hőmérsékletet, hanem a páratartalmat is szabályozzák, ami segíthet a lakás hűtésében és kényelmes környezet kialakításában, minimalizálva a túlzott energiaveszteséget.

Fűtés klímával

A mai modern, hőszivattyús elven működő fűtésre optimalizált készülékekkel az eddig ismert, hagyományos fűtési megoldásokhoz képest jelentős, akár 10-15%-os  költségcsökkentés elérésével fűthetjük lakásunkat. 

Előnyök

A klímával történő fűtés további előnyei, hogy a lakás egyes helyiségei egymástól függetlenül, külön-külön is fűthetők, gyorsabb felfűtést érhető el, nincs tűz vagy szénmonoxid mérgezés veszély sőt a beltéri egységek szűrők segítségével tisztítják a benti levegőt. 

Csatlakoztatási lehetőségek

További optimalizációs lehetőség a készülékek napelemekhez való csatlakoztatása amivel elérhető a fűtéshez felhasznált energia saját magunk általi megtermelése. A modern klímák otthoni WIFI hálózatra kapcsolásával, telefonos applikációkon keresztül lehetőség van a készülékek távolról történő vezérlésére és időzítésére, így hazaérkezéskor egy felfűtött lakás fogadja Önt.
Bővebb információkért keresse munkatársainkat a megadott elérhetőségek bármelyikén.

Klímaszerelés

Felmérés

Minden szerelési munkát egy felmérés és ajánlatadás előz meg, melynek során a felhasználási igények maximális figyelembe vételével határozzuk meg a beépítendő készülékek helyét és műszaki paramétereit.

Elhelyezés

A Split klímákat szinte bárhova fel lehet szerelni, a beltéri egységek változatos és esztétikus kivitelezése miatt mindenki megtalálja a lakásába illő készüléket a kínálatunkból.

Megtekintés

Sárvári bemutatótermünkben lehetőséget kínálunk az általunk forgalmazott készülékek élőben történő megtekintésére. Bővebb információkért keresse munkatársainkat a megadott elérhetőségek bármelyikén.

Gyakori kérdések a klímákkal kapcsolatban

Alapok

A splitklíma egy klímaberendezés típus, amely két fő egységből áll: a beltéri és a kültéri egységből. A beltéri egység felel a helyiség levegőjének hűtéséért vagy fűtéséért, míg a kültéri egységben találhatók a kompresszor és a ventilátorok, amelyek a klíma működését biztosítják. Ez a kettős egységrendszer csendes, hatékony és esztétikus megoldást kínál otthonokban és kisebb irodákban a kényelmes klímavezérlésre.

A klímaberendezés hűtési vagy fűtési üzemmódban működik, amelynek során a hűtőközeg áramlik a beltéri egységen keresztül, és hőt von el a levegőből. A lehűtött vagy melegített levegőt aztán visszavezetik a helyiségbe, miközben a nedvesség kicsapódik a beltéri egységben. A kültéri egységben található kompresszor hőt lead a külső környezetbe, hűtési üzemmódban hőt szív el, fűtési üzemmódban pedig melegíti a hűtőközeget.

Technikai kérdések

A klímaberendezések élettartama általában 10-15 év, de ez függ a minőségtől, a használati körülményektől és a karbantartástól. Rendszeres karbantartás és megfelelő használat segíthet meghosszabbítani a klímaberendezés élettartamát. Fontos szempontok a klíma hőmérsékleti körülményei, a páratartalom, valamint a berendezés minősége és használati gyakorisága.

Az otthonunkba megfelelő klímaberendezés teljesítménye több tényezőtől is függ: a helyiség méretétől, a hőszigeteléstől, az ablakok típusától és az éghajlati viszonyoktől is. Az optimális teljesítmény meghatározása a helyi körülmények alapján történik, ezért szakembereink minden esetben felmérést végeznek az adott területen.