9600 Sárvár, Batthyány u. 42.

9:00 – 17:00 (Hétfő-Péntek) 

+36 70 278 8691

fullcoolklima@gmail.com

Hőszivattyú

A hőszivattyú egy olyan rendszer, amely hőt szállít egy helyről egy másikra. A hőszivattyúk képesek hőt kinyerni a környezetből (pl. levegőből, vízből vagy talajból) és átadni azt egy másik helyre, például egy épület fűtésére vagy hűtésére. A hőszivattyúk sokféle típusban léteznek, beleértve a levegő-levegő, levegő-víz és talaj-víz típusokat is.

Költséghatékony megoldás

Fűtés

A hőszivattyús fűtés és hűtés egy modern, költséghatékony és környezetkímélő megoldás családi- és társasházak számára. A szükséges hőenergiát a berendezések a környezetükből veszik el ami a fűtésen kívül fordítható a lakás meleg víz ellátásának biztosítására is. A technológia alkalmazásával nem lesz többé szükség radiátorokra a lakásban, a hőleadás a padló és a falak felfűtése révén valósul meg.

Hűtés

Hőszivattyú alkalmazásával otthona légkondicionálása is megoldott, hiszen ezek a berendezések a felmelegítés mellett képesek a hőleadó közeg hűtésére is, amivel fal- és mennyezethűtés útján mérsékelhetjük lakásunk belső hőmérsékletét a melegebb időkben.

Praktikum

A berendezés csatlakoztatható napelemre amivel tovább csökkenthető lakásunk energiaköltsége, valamint kiviteltől függően mobil applikációval is vezérelhetők.  

Típusok

Levegő-levegő hőszivattyúk

A külső levegő hőjét használják fel a belső tér fűtésére vagy hűtésére. Előnyük, hogy könnyen telepíthetők és viszonylag alacsonyak az üzemeltetési költségeik. Hátrányuk lehet, hogy kevésbé hatékonyak extrém hideg időjárási körülmények között, és néha zajosabbak lehetnek működés közben.

Levegő-víz hőszivattyúk

Ezek a rendszerek a külső levegő hőjét használják fel a víz fűtésére vagy hűtésére. Előnyük, hogy hatékonyak és sokoldalúak, mivel használhatók fűtéshez, hűtéshez és meleg víz előállításához is. Hátrányuk lehet, hogy a hideg időjárási körülmények hatására csökkenhet hatékonyságuk.

Talaj-víz hőszivattyúk

Ezek a rendszerek a talajban tárolt hőt használják fel a fűtésre vagy hűtésre. Előnyük, hogy általában nagyon hatékonyak, és kevésbé függenek a külső hőmérséklettől. Hátrányuk lehet, hogy a telepítésük bonyolultabb és költségesebb lehet, valamint a megfelelő telephely kiválasztása fontos szempont.

Ipari hőszivattyúk

Az Energy Save szakértő a hőszivattyú alapú rendszerek és koncepciók fejlesztésében, kiváló minőségű energiatermékeket kínálva a piacnak, kisebb környezetterheléssel. Széles termékpalettájuk háztartási és kereskedelmi rendszereket egyaránt magában foglal, melyek a legújabb technológiát képviselik. A márka által kínált termékek mellett széleskörű szolgáltatásokat és digitalizált eszközöket is biztosítanak ügyfeleik számára.

Nagy teljesítmény

A termékválasztékuk háztartási és kereskedelmi felhasználásra is kiterjed, kezdve a 6 kW-os háztartási hőszivattyúktól, egészen a 1,4 MW-os kapacitású rendszerekig kereskedelmi épületek számára.

Strapabíró termékek

Az erős márkakép kialakításához és olyan termékek létrehozásához, amelyek kiválóan teljesítenek alacsony külső hőmérsékleten is, elengedhetetlen a teljesítményteszt. Ennek érdekében a létesítmények teljes körűen tesztelik az Intertek Semko független vizsgáló intézet által az EN 145 11 szabvány szerint. Ez biztosítja, hogy termékeik megfeleljenek a magas skandináv funkcionalitási és teljesítményi követelményeknek.

Telepítés

Előkészületek

Szakembereink megvizsgálják az épület jellemzőit, az energiaigényeket és az optimális telepítési helyeket. Ezután kiválasztják a megfelelő típusú és méretű hőszivattyút az adott épület és igények alapján.

Telepítés

Ebben a fázisban történik meg a hőszivattyúk telepítése. A kültéri és beltéri egységek telepítése, valamint az elektromos és vízellátási csatlakozások kialakítása is ide tartozik.

Tesztelés

Ezután teszteljük a gépezet teljesítményét és funkcióit, valamint beállítjuk az optimális működési paramétereket. Szakembereink meggyőződnek arról, hogy a hőszivattyú megfelelően működik.

Gyakori kérdések a klímákkal kapcsolatban

Alapok

A hőszivattyúk működése általában viszonylag alacsony zajszinttel jár, különösen az újabb modellek esetében. Általában a kültéri egység zajszintje alacsonyabb, mint egy átlagos légkondicionálóé, és a beltéri egység pedig hasonló vagy még alacsonyabb zajszintet produkál. Ennek ellenére a zajszint érzékelhető lehet, különösen, ha az egységek közel kerülnek az épület lakóteréhez, de általában nem zavaró a mindennapi életben.

A hőszivattyúk telepítése bizonyos telepítési követelményekkel jár, például megfelelő hely kiválasztása kültéri egység számára, megfelelő méretű és típusú belső egység telepítése, valamint a megfelelő elektromos és vízellátási csatlakozások biztosítása. A hőszivattyúk általában alkalmasak kisebb és közepes méretű épületek fűtésére és hűtésére, és a telepítési helyiségek függhetnek az adott rendszer típusától és az épület egyedi jellemzőitől.

 

Technikai kérdések

A hőszivattyúk rendkívül hatékonyak az energiamegtakarítás szempontjából, különösen a hagyományos fűtési rendszerekhez képest. A pontos megtakarítási arány függ az adott rendszer típusától és az épület jellemzőitől, de általában akár 30-50% energiamegtakarítás is elérhető a hőszivattyúk alkalmazásával.

A hőszivattyúk rendszeres karbantartása és szervizelése fontos az optimális működés érdekében. Általában évente legalább egyszer ajánlott szakember által elvégeztetni a karbantartást, ami magában foglalja a rendszer tisztítását, ellenőrzését, valamint a szűrők cseréjét vagy tisztítását.